mereomthaimassage

•            •         •                   •            •               •           •

Traditionel thai massage - eller ’Nuad Thai’ – har rødder i en lang tradition af helbredende behandlinger. Når man forsøger at spore historien af de gamle massage metoder, som praktiseres i Thailand til deres rødder, opdager man, at viden om den traditionelle thai massage nåede Sydøstasien for ca 2.500 år siden. Det siges at have været indført af en læge fra det nordlige Indien ved navn Jivaka Kumar Bhaccha, personlig læge for Magadha King Bimbisara. Kumar Bhacca er kendt for at have været en ven af Buddha og samtidig læge for buddhistiske munke. Han er nævnt i Pali Kanon, de gamle buddhitiske tekster fra den sydlige skole Theravada (der i dag primært findes i Sri Lanka, Myanmar, Laos, Cambodia og Thailand).


I det 17. århundrede blev disse medicinske tekster fundet skrevet på palmeblade på sprogene pali og khmer. Disse gamle tekster synes at have været af stor betydning og var forgudede på næsten samme måde som de buddhistiske skrifter. Da den gamle kongeby Ayutthaya i 1767 blev ødelagt af burmesiske erobrere, gik de gamle tekster i høj grad tabt. Kun fragmenter overlevede og disse blev i 1832 brugt af kong Rama III som grundlag for bevarelse af den thailandske helbredende massage-tradition.


Teksterne blev indgraveret på store stentavler og indbygget i Phra Chetuphon templet i Bangkok og disse skrifter eksisterer stadig inden for murene i det nu berømte tempel. Templet er i dag bedre kendt som Wat Pho, der i dag anvendes til at formidle den helbredende massagetradition i Thailand til så mange mennesker som muligt. Stadig i nutiden er Kong Rama III meget beundret, æret og respekteret i hele Thailand for sin andel i at bevare de gamle thailandske medicinske metoder.


Thai massage er i dag stadig en meget udbredt form for behandling i Thailand og er meget anerkendt i sundhedssystemet. Den betragtes af alle samfundslag som en både let anvendelig og effektiv behandlingsmetode. Desværre vil mange fejlagtigt drage paralleler til Thailands berygtede natteliv og tilhørende ’massage’-klinikker. Thai massage har lidt under denne sammenblanding af begreber, for traditionel thai massage har på ingen måde hverken relation til prostitution eller seksuelle undertoner.


Traditionel thai massage er baseret på en holistisk fremgangsmåde med focus på det hele menneske, som i modsætning til naturvidenskaben inkluderer både krop og sjæl. Integrationen af natur, krop, ånd og sjæl er central og i modsætning til klassiske vestlige former for massage fokuserer traditionel thai massage mindre på anatomien i det menneskelige legeme og i stedet mere på meridianlinjer og energifelter. Principperne i traditionel thai massage er sammenlignelige med meridianer i kinesisk medicin og nært beslægtet med eksempelvis akupressur og zoneterapi. På grund af den unikke teknik giver traditionel thai massage ofte langt bedre resultater end konventionelle former for massage.

Om traditionel thai massage

royal-lotus.dk • © 2016 • webmaster@royal-lotus.dk • telefon 52 655 955 • Birkevej 2, 3450 Allerød